Wij geloven in echte verbinding met echte mensen op fysieke plekken. Het leervraag en aanbod platform is bedoeld als hulpmiddel om ervaringen, kennis en wijsheid te delen en om elkaar te vinden, zodat offline leerverbindingen makkelijker tot stand komen.

 

Hiermee stimuleren we het Noaberschap op lokaal niveau.


Leeraanbod bekijken

Voor het leeraanbod gebruiken we het platform ‘Leeraanbod’. Neem gerust een kijkje, want je ziet al een paar mooie voorbeelden van leeraanbod. Hoe meer en divers het leeraanbod is in een bepaalde regio, hoe makkelijker het wordt om al lerende een samenleving te bouwen, zoals we die lokaal graag willen.


Leeraanbod plaatsen (hoe werkt dit?)


 

We gaan uit van het 'Noaberschap' principe. 'Noaber' betekent buur. Noaberschap is dus Nabuurschap oftewel 'wees een goede buur'. Je bent een goede buur als je voor elkaar klaar staat. Zonder er iets direct voor terug te verlangen. Help elkaar dus onvoorwaardelijk.

 

Wij geloven dat vrijwel iedereen iets kan betekenen voor een ander (al is het heel klein) en dat dit ons als geheel gaat helpen om een samenleving op te bouwen waar we elkaar weer meer onvoorwaardelijk helpen en de menselijkheid en verbondenheid meer terugkomt.

 

Met leren werkt dit ook zo. Iedereen is wel ergens goed in, heeft ergens ervaring in of kan met zijn kennis een ander helpen. Ook heeft iedereen wel een leer- of ontwikkelvraag op een bepaald gebied. Als we dit van elkaar weten, dan kunnen we elkaar vinden en helpen. Hierdoor worden we er als geheel beter van.

 

Weet jij wat je graag voor een ander zou willen betekenen? En zou je dit kenbaar willen maken? Plaats dan jouw aanbod.

 

Jij bepaalt helemaal zelf wat je aanbiedt. Kies vooral wat bij jou past, dus:

-             Waar kom je echt je bed voor uit? (Wat doe je ontzettend graag?)

-             Waar ben je (redelijk) goed in?

-             Wat wil/ kun je voor een ander betekenen?

 

Als je dit van jezelf weet, dan wil je toch niets liever dan dit delen met jouw omgeving? Als je dit weet, deel jouw aanbod. Beschrijf wat je aanbiedt. Plaats er eventueel een paar foto's bij en verwijs eventueel naar je website. Dat is alles!

 

Belangrijk om te weten is dat je niets moet, nadat je een aanbod hebt geplaatst. Jouw aanbod verplicht je tot niets. Je deelt jouw aanbod, omdat je dit nou eenmaal graag doet, maar wel onder jouw voorwaarden.

 

Mocht iemand naar aanleiding van jouw bericht contact met je opnemen, maak je onderling verdere afspraken. Als het aan beide kanten goed voelt, help je de ander met jouw aanbod. Als het bij één van beide partijen niet goed voelt, doe je het gewoon niet.

 

Je kunt jouw aanbod altijd weer aanpassen, verbeteren of verwijderen.

 

Je mag ook betaalde diensten aanbieden, want we begrijpen natuurlijk dat je in deze tijd niet zomaar alles voor niets kunt doen. We gaan ervan uit dat je wel de intentie hebt om het Noaberschap principe te laten groeien. Op een manier die voor jou werkt uiteraard.


Locaties aanbieden

 

Waarom zou het leren altijd in een schoolgebouw moeten plaatsvinden? Juist buiten die schoolmuren valt zoveel te ontdekken. Wellicht bij jou...

 

Heb jij een locatie tot je beschikking die geschikt is voor kleine of grotere groepen kinderen, jongeren en/of volwassenen om samen te komen, samen te leren en te bouwen?

 

Plaats jouw aanbod dan ook op het platform ‘Leeraanbod’.

 

Uiteraard is het aan jou onder welke voorwaarden dit kan. Dus tijdstip, minimaal of maximaal aantal deelnemers, welke activiteiten wél, welke niet, etc.


Een leervraag of leerbehoefte kenbaar maken

 

Naast het ‘Leeraanbod’ platform hebben we in de community ook een platform, waar je een vraag of leerbehoefte kunt plaatsen. 

Op het platform 'Stel je leervraag' deel je wat je zelf nodig hebt, dus wat je leren wilt, wat je ontwikkelen wilt of wat je nodig hebt voor je kind.

Wees hierin vooral niet terughoudend. We zijn heel benieuwd naar jouw leerbehoeften.

Dit vraag- en aanbod platform werkt het beste als we dit veelvuldig gebruiken.

Naast het aanbieden van kennis, ervaring, diensten en expertise, kunnen we hier ook locaties aanbieden, waar mensen samen kunnen komen voor ‘kampvuurbijeenkomsten’, themamiddagen en andere evenementen.

 

Meer weten? Neem contact met ons op voor een één op één gesprek