De Hogeschool voor Creatie is een groeiend lessenbestand over juist die onderwerpen die we op school in de waan van alledag een beetje vergeten, maar die juist zo essentieel zijn, zoals gezondheid, zelfbewustzijn, creativiteit, verbinden, zelfinitiatief, ondernemerschap, waarheidsvinding, spiritualiteit en wijsheid.

Lessen en oefeningen die zo simpel zijn dat ze in vrijwel iedere denkbare situatie uitvoerbaar zijn. Met als doel om iedereen zelf de regie te geven over zijn eigen leerproces. De lessen zijn bedoeld om in de echte wereld die leermomenten mogelijk te maken, zowel op school, buiten school, thuis, op ieder spontaan moment, op ieder gepland moment, in een mini-programma van één dag tot een jaarprogramma.

Wij geloven dat kinderen het meest leren als ouders en leerkrachten het ‘voor kunnen leven’, dus een voorbeeld kunnen zijn. Dit platform is dus niet direct bedoeld voor de kinderen zelf, maar vooral als hulpmiddel, inspiratiebron en vliegwiel voor leerkrachten en ouders om al lerende te bouwen een nieuwe samenleving. Uiteraard met onze kinderen.

Doe je mee? Kom naar de Hogeschool voor Creatie. Probeer eerst de gratis demoversie 'Waar kom jij je bed voor uit?'.